DQS en meet- en regeltechniek

In de praktijk vormt de meet- en regeltechniek een belangrijk onderdeel van elektrotechniek. Veel installaties, zoals klimaatsystemen en systemen ten behoeve van de automatisering, opereren op basis van meet- en regeltechniek om processen in goede banen te leiden. De meet- en regeltechniek bestaat uit een combinatie van sensoren, een processor of computer en een actuator. Binnenkomende signalen uit de sensor worden door de processor verwerkt om vervolgens een actuator, in de vorm van bijvoorbeeld een motor, klep of een verwarmingselement te bedienen. De elektrotechnische signaalverwerking kan bijzonder complex worden naarmate een systeem nauwkeuriger moet worden of sneller moet reageren op veranderingen in de omgeving die door door een sensor zijn opgepikt. Denk bijvoorbeeld aan een klimaatsysteem waarin een temperatuursensor de temperatuur meet, de processor dit signaal verwerkt en op basis daarvan een HVAC unit (heat, ventilation en airconditioning) aanstuurt. Ook hiervoor zijn weer verschillende manieren om dit hard- en softwarematig aan te pakken. De situatie moet blijk geven van welke oplossing geschikt is. Bij DQS weten wij hardware naadloos aan elkaar te koppelen zodat het juiste gedrag wordt waargenomen. Neem voor uw meet- en regeltechniek project dus een professionele installateur in huis met de juiste kennis van hardware en software.

Meet- en regeltechniek en de normen

Bij het ontwerpen van systemen komen verschillende installatietechnische NEN normen en andere richtlijnen om de hoek kijken. Zo ook bij uw meet- en regeltechniek project. Veiligheid wordt daarmee gegarandeerd en de operationele kwaliteit gewaarborgd. Zo dient bekabeling van een bepaalde doorsnede of van een bepaald type gebruikt te worden. Connectoren, klemmen en de aansluitingen binnen schakelkasten dienen ook volgens bepaalde regels te verlopen.

De NEN-EN-IEC normen omschrijven dit voor installatietechniek, laag- en hoogspanningsinstallaties en paneelbouw. Laat uw nieuwe meet- en regeltechniek installatie dus ontwerpen en installeren door gecertificeerd personeel. Dit vindt u direct bij DQS haalt u meet- en regeltechniek Met DQS haalt u meet- en regeltechniek in huis waar u of uw bedrijfspand op kan bouwen.

Meet- en Regeltechniek

Hoe gaat DQS met meet- en regeltechniek te werk?

DQS Meet- en regeltechniek specialiseert zich op het gebied van meet- en regeltechniek voor onder andere klimaatsystemen, gebouwbeheersystemen en in de automatisering. Binnen diverse sectoren hebben wij al een reputatie opgebouwd van een vakkundig installatiebedrijf van meet- en regeltechniek systemen. Zo werken wij onder andere voor werktuigbouwkundige installatiebureaus, zorginstellingen, kantooreigenaren, hotels, scholen, winkels, productie en industrie waar meet- en regeltechniek een belangrijk element vormt van de klimaatbeheersing of bedrijfsvoering. Wanneer schakelkasten worden gebouwd die toebehoren aan een meet- en regeltechniek systeem, dan wordt deze vaak gefabriceerd binnen de werkplaats van DQS. Daar wordt deze professioneel geïnstalleerd op locatie. Hiervoor gebruiken wij uitsluitend componenten en materialen van A-merk fabrikanten. Voorkom dure problemen achteraf en ga direct voor de kwaliteit van DQS meet- en regeltechniek.

DQS en uw meet- en regeltechniek project

Wanneer u met ons werkt heeft u toegang tot een grote groep professionals, variërend van ervaren calculators, werkvoorbereiders, projectleiders, engineers, installateurs en paneelbouwers. De jarenlange ervaring die wij in de industrie hebben opgedaan en onze constante zoektocht naar vernieuwing geven een hoge mate van kwaliteit en flexibiliteit. Daarom gaan wij maar al te graag uw meet- en regeltechniek project aan, zelfs wanneer hier een nieuwe aanpak voor nodig is. Vanuit onze vestiging in onze hoofdstad Amsterdam werken onze installateurs aan meet- en regeltechniek projecten in heel Nederland. Bent u dus op zoek naar specialisten op het gebied van meet- en regeltechniek voor uw project? Dan vindt u bij DQS alles wat te maken heeft met ontwerp en bouw van uw gewenste meet- en regelsysteem.

Neem nu contact op met DQS

Vanaf ontwerp tot oplevering staat DQS u bij wanneer meet- en regeltechniek een noodzakelijk element vormt in uw elektrotechnische systeem. Onze ingenieurs en installateurs assembleren en produceren vanuit onze eigen werkplaats die voldoet aan alle NEN normen. Vindt u kwaliteit en een resultaatgerichte uitvoering belangrijk? Neem dan snel contact op met uw meet- en regeltechniek gerelateerde vraag. Wij adviseren u direct en staan u te woord via het volgende nummer: 020-6926939. Mailen kunt u doen naar: info@dqsbv.nl. Ga voor hoogwaardige meet- en regeltechniek binnen uw pand, werkplaats of fabriek met DQS Meet- en Regeltechniek!